Európske hry 2023 Krakov
Európske hry 2023 Krakov

Európske hry 2023 Krakov

Miroslav Duchoň a Juraj Duchoň sa v dňoch od 20.6. do 30.6.2023 zúčastnili na tretích Európskych hrách v Krakove. Európske hry sú multišportovým podujatím a zároveň po Olympiáde najväčšou športovou akciou v Európe. Na základe vybojovania miestenky pre Slovensko Jurajom Duchoňom počas minuloročných ME v Nemecku sa v tomto roku súťažilo v domácej kvalifikácii o právo účasti na EH v Krakove. V tej zvíťazil Miroslav Duchoň a mohol tak reprezentovať Slovensko na tomto podujatí. Juraj Duchoň sa v Poľsku zúčastnil ako tréner a vedúci výpravy lukostrelcov. Miroslav Duchoň sa ako prvý lukostrelec stal jedným z vlajkonosičov slovenskej výpravy.

Miroslav Duchoň konečným 9.miestom dosiahol najväčší úspech vo svojej disciplíne v histórii Slovenska a zaradil sa medzi európsku špičku. Vo svojom osemfinálovom súboji podľahol svetovej štvorke, španielovi Garciovi v rozstrele.

Viac obrázkov z EH nájdete v galérii akadémie na facebookovom profile https://www.facebook.com/PrvaLukostreleckaAkademia alebo instagrame https://www.instagram.com/x10_academy_kosice/

Výsledky nájdete na https://www.european-games.org/sports/archery/