Zaujímavosti z TOKYA 2020
Zaujímavosti z TOKYA 2020

Zaujímavosti z TOKYA 2020

Kórea je favoritom na zlato v každej kategórií. Nebolo tomu inak ani v súťaži zmiešaných družstiev (muž a žena), kde sa v boji o prvenstvo postavili družstvu Holandska. Vo veku 17 a 20 rokov tvorili najmladší mix tím z celého štartového poľa, napriek tomu sa im podarilo zvíťaziť a vybojovať prvé zlato z celkových štyroch pre Južnú Kóreu.

V súťaži ženský družstiev Kórejky mali pred sebou neľahkú úlohu a to vybojovať už v poradí deviate zlato v súťaži družstiev pre svoju krajinu, čo je svetovým rekordom zo všetkých športov. Odkedy bola súťaž družstiev na Olympiáde uvedená do programu súťaže v LA 1984, kórejské ženské družstvo ešte nikdy neprehralo. Tento rok tak na nich bol vyvíjaný obrovský tlak, či sa im podarí túto historickú sériu predĺžiť. V semifinále sa stretli s prekvapením z Bieloruska. Pozrite si video z tohto súboja.

Nakoniec sa vo finále streli s výberom Ruska, kde sa im podarilo zvíťaziť ľahko 6:0 na sety a predĺžili túto neuveriteľnú sériu.

V súboji družstiev mužov sa vo finále stretli Kórea a Chinese Taipei. Po dramatickom súboji a výbornom výkone Kórejcov sa im podarilo obhájiť zlato z Ria 2016 a opäť sa tak mohli postaviť najvyššie na stupienku víťazov.